Pay Devri Onayı
Pay Devri Onayı Nedir?
Kanunda veya esas sözleşmede aksi öngörülmedikçe, nama yazılı paylar, herhangi bir sınırlandırmaya bağlı olmaksızın devredilebilirler. Hukuki işlemle devir, ciro edilmiş nama yazılı pay senedinin zilyetliğinin devralana geçirilmesiyle yapılabilir.
Bedeli tamamen ödenmemiş nama yazılı paylar, ancak şirketin onayı ile devrolunabilir; meğerki, devir, miras, mirasın paylaşımı, eşler arasındaki mal rejimi hükümleri veya cebri icra yoluyla gerçekleşsin. Şirket, senede bağlanmamış pay ve nama yazılı pay senedi sahipleriyle, intifa hakkı sahiplerini, ad, soyad, unvan ve adresleriyle, pay defterine kaydeder.
Payın usulüne uygun olarak devredildiği veya üzerinde intifa hakkı kurulduğu ispat edilmediği sürece, devralan ve intifa hakkı sahibi pay defterine yazılamaz. Şirket, kaydın yapıldığını pay senedine işaret eder. Pay devirlerinin usulüne uygun yapıldığına gösterir şekilde yönetim kurulu tarafından onaylanması ve değişikliğin pay defterine işlenmesine dair yönetim kurulu kararı alınması önemlidir.
Pay Devri Onayı Nasıl Kullanılır?
Kullanıcı olarak ilgili metinde tarafınıza yöneltilen sorulara verdiğiniz cevaplara göre yönetim kurulu kararındaki boşluklar dolacak ve son sorunun cevaplanması ile tamamlanacak olan kararı platformumuz üzerinden Word veya Pdf formatında çıktısını alıp kullanabilirsiniz.
Pay Devri Onayını Kimler Kullanır?
Anonim şirketlerde paylarını devreden veya devralan pay sahipleri, şirketlerin idari ve mali işler birimleri, yönetim kurulu üyeleri, mali müşavirler, avukatlar tarafından kullanılmaktadır.
Mevzuat Dayanağı
6102 Sayılı Ticaret Kanunu
Ticaret Sicili Yönetmeliği