Ahmet şirketini kurduğunda önce kendisi vardı. İlk yıllarında işler güzel gitti ve kısa sürede ekip kurmak zorunda kaldı. Önce her şeyi sözlü yürüttü çünkü Ona da daha önce kimse iş sözleşmesi imzalatmamıştı. Aslında sözleşme konusu hiç aklında yoktu. Fakat çalışanların müşterilerini alıp gitmesinden korkmaya başladığı için buna çözüm arama başladı. Komşu şirket sahibine konuyu sorunca “biz sözleşme imzalattık, çok sağlam eklemeler yaptık, hiç bir yere gidemezler” dedi.

Ahmet de Google’da iş sözleşmesi yazıp ilk çıkan sitedeki bedava hazır şablonu indirip, üzerine keyfine göre eklemeler yaptı, kendince sağlam bir sözleşme hazırladı. İşçilerine maaşın elden ödediği kısmını verirken herkese tek tek bu sağlam sözleşmeyi imzalattı. Fakat indirmiş olduğu şablondaki maddeler eski olduğu gibi kendisinin eklediği maddeler de İş Kanuna aykırıydı. İşten ayrılan bir işçisinin açtığı tazminat davasında bu acı gerçekle yüzleşti.

O halde bedava sözleşmelerin alternatifi nedir? Önceliğimiz fiyat olduğuna göre önce bütçemize uygun olması gerekiyor. Fiyatı uygun; doğru, güncel, dinamik metin hazırlama sistemleri beklentilerimizi karşılayabilir.

Peki Legalmatic ne durumda?

İnternetteki bedava şablonların tarihi belirsizdir.
Legalmatic ise günceldir.

Legalmatic’teki belgelere güvenebilirsiniz çünkü hepsi tecrübeli avukatların destekleri ile hazırlanmıştır. Hazırlanmakla kalmayıp güncelliğini de takip etmektedirler. Bir mevzuat değişikliği olduğunda metinler güncellenmektedir. Legalmatic’te kayıtlı bir hesabınız varsa satın aldığınız metinler de bu güncellemeden faydalanacaktır.

Google’dan bulduğunuz bedava şablon sabittir, size uygun mu bilemezsiniz.
Legalmatic size özel maddeleri otomatik seçer.

Legalmatic metin hazırlama robotu size sorulan sorulara verdiğiniz cevapalara göre en uygun maddeyi getirir. Örneğin boşanma protokolü hazırlarken çocuğun olup olaması, çocuk varsa velayetin kimde olacağı, nasıl görüşüleceği, iştirak nafakası gibi değişken çok önemlidir. Statik metinlerde bu ihtimallere değişecek maddeler yoktur. Legalmatic’te ise her soruya verdiğiniz cevaba göre bu önemli konular gerektiği şekilde otomatik olarak hazırlanır. Dinamik güncelleme ile terzi usulü hazırlanmış kişisel metne ulaşırsınız.

Ücretsiz şablonlarda size kimse yol göstermez.
Legalmatic’te canlı destekteki uzmanlarımıza takıldığınız yerde her an soru sorabilirsiniz.

Her belgeyi nasıl kullanacağınızı, soruların amaçlarını ve hatta o sözleşmenin genel niteliği hakkında ipucu ve videolar ile kendi belgenizi kendiniz hazırlayabilirsiniz. Zaman kazanmanız için metinlerdeki ipuçları, örnekler, anlatım videoları size destek oluruz. Yine de sorunuzun cevabından emin değilseniz canlı destek üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

Aklınızdaki diğer soruların cevabı için sık sorulan soruları ziyaret edebilirsiniz.